Gretas Gamlingar

Gretas Gamlingar I Bergshamra har nu funnits i fyra år. Varje fredag träffas vi kl. 12 på Bergshamra torg. Vår ambition är att skapa opinion för ett bättre klimat. Vi har studiecirklar, arbetsgrupper och samarbetar med andra. 6 mars delade vi ut Klimatboken till Solnas styrande politiker. Den 31 mars träffar vi Liberalerna för samtal. 

Kontakt Peter Lamming, plamming@hotmail.com 

På vår sedvanliga manifestation för klimatet på fredagarna kl. 12.00 utanför biblioteket, mötte vi 22 aktivister, tre unga studenter, som bjöd in oss till sin folkhögskola där de gör en podd på temat. Under veckan har vi skrivit brev till diverse tidningar.

Klimatdemonstration

Första klimatdemonstrationen i Bergshamra gick av stapeln 17 mars 2023.
Gretas Gamlingar samlar varje vecka ett stort antal aktivister. En studiecirkel pågår kring Klimatboken. Ett Öppet brev har sänts till ledamöterna av Riksdagen. Och mycket mer är under planering. Till och med MSB-myndigheten för samhällskydd skriver i sitt flygblad om klimatkrisen, som vi står inför.

Öppet brev till Sveriges regering

Gretas Gamlingar besökte politikerna i Solna Stadshus.

 Måndagen  6 mars 2023 fick de styrande i Solna stadshus besök av 18 Greta Gamlingar från Bergshamra. De överlämnade Klimatboken till partierna och hade sen ett möte med kommunalråden om tidsplanen för att upprätta Klimatkansliet, sätta upp solceller på stadens byggnader och sluta använda fossila fordon i kommunens tjänst.