Reportage 2022


Bosse Hallgrens kvintett

Fredagen 18 november fyllde konserten med Bosse Hallgrens kvintett Kafé Sjöstugan till bredden. Med en mix av egenkomponerad jazz och traditionell värmde man publiken i den mörka novemberkvällen. 

Liliana Zavala

Onsdagen 26 oktober var det dags för höstens första inomhuskonsert i Kafé Sjöstugan. Tillsammans med Ruben Farias på bas och Homero Alvares på gitarr värmde Liliana Alvarez, slagverkare, sångerska och kompositör, publiken i den fullsatta Kafé Sjöstugan denna oktoberkväll.

Emilia Amper

Emilia Amper, med en världmästartitel i nyckelharpa, underhöll tillsammans med violinisten Bridget Marsden, Klara Källström på cello och Olle Linder på slagverk Kafé Sjöstugans publik  den närmast tropiskt varma lördagskvällen den 27 augusti. Konserten var den sista för sommaren detta år då Bergshamra för alla fyllde 30 år. Dagen därpå stod regnet som spön i backen och temperaturen sjönk 10 grader och sommaren verkade ta slut.

Ale Möller

Trots ett ihärdigt duggregn tisdagskvällen 28 aug drog Ale Möller trio, med musikanterna Johan Granden och Olle Linder, en stor publik i Kafé Sjöstugans trädgård. Publiken bjöds på trions speciella och underhållande mix av musikstilar och instrument där  multiinstrumentalisten Ale Möller bl.a. bjöd på blues på mandolin.  (På Ale Möllers begäran publicerar vi inte det filmade materialet från denna konsert)

Celco Paco &
Dynamo de luxe

Söndagen 21 augusti fick Celco Paco &
Dynamo de luxe publiken att släppa loss och dansa i Kafé Sjöstugans trädgård. Med ett härligt gung i de elektrifierade afrikanska rytmerna  fick gruppen publiken 

Miriam Aida

Fredagskvällen den 22 juli värmde Miriam Aida publiken vid Kafé Sjöstugan med svenska folkvisor och låtar av David Bowie och Beyonce  i en alldeles egen tappning  med rytmer från Brasilien, Kuba och Karibien. Med sig hade hon Mats Andersson på gitarr, Ola Bothzen slagverk samt kvällens gästartist Olle Linder.Om du inte kunde komma och lyssna denna ljumma sommarkväll så kan du se och lyssna till ett 20 min sammandrag här nedanför istället.

Reportage 2022

Frida Öhrn 

Fredagen den 17/2 hade Frida Öhrn premiär för sin nya uppsättning med Hanna Eriksson på fiol, Anna Dager på cello och Maja Bringler på  piano. Kafé Sjöstugans trädgård fylldes denna kväll av en stor publik som fick ta del av Fridas och hennes ensembles musikaliska bredd med folkvisor, blues, country och mycket mer.
Missade du denna kväll så kan du ta del av ett urval i filmen här nedan.


Biologiska mångfaldens dag  22 maj

På den Biologiska mångfaldens dag, 22 maj,arrangerade Bergshamra för alla och Naturskyddsföreningen för andra året i rad aktiviteter runt om Brunnsvikens norra strand. Fågelholkstillverkning, blomvandring och grod-och småkrypsletning vid den nyanlagda dammen i södra Bergshamra, m.m.