Reportage 2024

Se bild och filmreportage från Bergshamra för allas och andra bergshamraföreningars evenemang och aktiviteter under 2024


Dubbelkonsert

Söndagen 16 juni var det premiär för årets utomhuskonserter vid Kafé Sjöstugan med en dubbelkonsert med Sofie Livebrant & Max Schuldt samt Sirocco.

Fågel- och kulturvandring  7 juni

Fredagen 7 juni anordnade Bergshamra för alla traditionsenligt en fågel- och kulturvandring med Henrik Waldenström, en av initiativtagarna till Nationalstadsparken. Tjugofem deltagare samlades denna morgon kl 07.00  i södra Bergshamra för att följa Henrik på en vandring runt den av Gustav III anlagda parken vid Tivoli-udden.


Esbjörn Hazelius och Johan Hedin

Fredagen 12 april underhöll Johan Hedin och Björn Hazelius en entusiastisk publik i den fullsatta Kafé Sjöstugan med egna kompositioner och ett axplock ur den svenska folkmusikskatten. 


Björn  Ferry

Björn Ferry, tidigare olympisk guldmedaljör i skidskytte och nu djupt engagerad i klimatfrågan, besökte Bergshamraskolans aula onsdagen 10 januari för att prata om sin bok "Hur fan ska vi ha det" och om hans familjs strävan att bli klimatneutrala till 2025. Samtalet leddes av Malin Wieser, boende i Bergshamra, med frågor till Björn om allt mellan himmel och jord men framför allt om vad vi kan göra för att bli mer klimatsmarta. Arrangörer för kvällen var Bergshamra för alla, Naturskyddsföreningen Solna-Sundbyberg och Gretas gamlingar. Arrangemanget var också startskottet för en samverkansserie på tema klimatet där olika föreningar i Bergshamra kommer att bidra under samlingsnamnet Klimatsmart Bergshamra.