2012 - Bergshamrafest och extra många artister

I augusti 2012 firade Bergshamra för alla 20-årsjubileum med en extra stor satsning på artister och en Bergshamrafest vid Kafé Sjöstugan.

Esbjörn Hazelius
Först ut var Esbjörn Hazelius med band, fredagen den 17 augusti. Esbjörn som framträtt flera gånger vid Kafé Sjöstugan gjorde även denna gång ett bejublat framträdande som avslutades med att bandet sjöng sin sista sång nere hos publiken i sommarskymningen. En mycket stämningsfull avslutning på en fin kväll vid Brunnsvikens strand.

Celco Paco och Dynamo de Luxe
Söndagen den 17 augusti var det dags för Celco Paco och Dynamo de Luxe att inta Kafé sjöstugans scen i strålande sol. Sångaren, kompositören och slagverkaren Celco Paca bosatt i Stockholm men född och uppvuxen i Mocambique satte publiken vid Kafé Sjöstugan i gungning

Simone Moreno
Onsdagen 22 augusti kom ytterligare en mycket efterlängtad återkommande gäst till Kafé Sjöstugan. Simone Moreno, bördig från Brasilien som gjorde succé vid en musikkväll i Bergshamra förra året Trots att regnet vräkte ner så att konserten fick hållas inomhus köade publiken för att komma in i det överfyllda kaféet där publiken snart gungade och dansade i takt till Simone Morenos, Homero Alvarez (bergshamrabo) och det övriga bandets smittande takter

Wasa Express och Human
Fredagen 24 augusti inledde hårdrockande Human med Albin Hillborg från Bergshamra kvällen innan proggjazzrockbandet, Wasa Express tog över scenen. Även detta band har en bergshamrabo som medlem, Bosse Hallgren på keyboard. Bosse är tillsammans med trummisen, Åke "Doktor Åke" Eriksson, en av originalmedlemmarna i Wasa Express som bildades 1976 men som fortfarande kan sätta en publik i gungning.

Bergshamrafesten - Bergshamra för alla 20 år!
Lördagen den 25 augusti firade Bergshamra för alla 20-årsjubiléum med fest vid Kafé Sjöstugan hela eftermiddagen och långt in på kvällen med ett flertal aktiviteter och artister. Firandet inleddes av Jenny Nybom, ordförande i Bergshamra för alla och Annika Malmsten, en av grundarna av föreningen, som berättade om föreningens ursprung som en motreaktion mot Lasermannens härjningar på 90-talet.

Därefter var det dags för Görel Crona och Patrik Bonnet att uppträda med sång och gitarr. Under eftermiddagen fanns sedan möjlighet att delta i en rad aktiviteter såsom afrikansk dans, yogasaga för barn, gå på lina, kasta livlina med scouterna eller segla jolle med sjöscouterna, m.m. Som avslutning under eftermiddagen fick publiken lyssna till Dear Neighbour med Jennifer Carlsson och Leo Bothen.

Efter en paus drog programmet sedan igång igen under kvällen med Sofia Soori (från Bergshamra) och Stevie, Carolinne Williams (från Bergshamra) med bluesfriends, Golbang (som fick publiken att koka) och Asha Ali som skapade en stämningsfull och mycket njutningsfull avslutning på kvällen.

Vädrets makter visade sig från sin bästa sida och ett stort antal bergshamrabor och tillresta besökte Kafé sjöstugans trädgård denna augustidag.

Filmklipp från sommaren 2012